Zdravím Radime,
Také jsem viděla co se stalo Octaviovi. Po zraněni mého psa Artuse jsem mluvila s českým vedoucím výpravy a ten měl špatný pocit, aby se také něco nestalo Octaviovi (lepši psi mají větši riziko). Bohužel jeho slova se potvrdila. Doufám, že se Octavius  vyléčí. Všichni u nás ve Finsku už viděli Vaše video. Lide jsou velmi naštvaní a hlavně smutní z toho, co se stalo.
Mnoho z našich psu mělo také malá zraněni po střetu s figuranty. Arttus má natažené vazy na tlapě. Artus by měl příští rok opět soutěžit. Měl by se vyléčit, ale pro letošní sezonu je se soutěžením konec. Veterinář nařídil klid a léky na celé léto.
Posilám i video jednoho našeho psa ( Santeri ) A uvidíte proč.

Zdraví Heli

Kontrolák psa Santeriho (psovod Hursti Sepo Finsko) - video
 


------------ Původní zpráva ------------
Od: ruutipussi <info@ruutipussi.com>
 Předmět: Re: IPO 2007 in France and your dog
Datum: 20.5.2007 08:26:28
 ----------------------------------------
Hello Radim.
I saw also Octavius. We was talking after Arttus injury with your team leader and he have bad feeling about what will happend to Octavius (top dogs have bigger risk). Unfortunately he was right. I hope Octavius will be cured. All here in Finland have seen that your video. Peoples are very angry and sad about that.
Most of our dogs had also problems with helpers and get little injuries. Arttu come to competitions next year. He sould cure, but this season is over. Arttus  get strain to heel ligament. Now our vet say that only rest and medicin whole summer.
This is video from one our dogs (Santeri) they were disc. And you see why.
 Best regards Heli